Dezeure investeert in nieuwe snelle responsfabriek in Diksmuide

Dezeure bracht de laatste jaren heel wat unieke productinnovaties op de markt. Deze productinnovaties zorgden voor een sterk toenemende vraag. Om hieraan te kunnen voldoen, breidt het bedrijf binnenkort uit met een nieuwe vestiging van circa 15.000 vierkante meter bebouwde oppervlakte, op het bedrijventerrein “Oude Barrière” in Diksmuide.
 

Siel Himpens (gedelegeerd bestuurder – Sales Director): “Door in te zetten op ver doorgedreven innovaties, streven we ernaar om aan de noden van de hedendaagse, en vooral ook toekomstgerichte ondernemingen te voldoen. Het staat buiten kijf dat de landbouw- en de transportwereld in Europa een enorme omwenteling doormaken. Op allerhande domeinen zien we strengere eisen, maar ook de gebruikers zelf hebben een steeds grotere behoefte aan meer controle. Denk maar aan het volledige smart digital farming gebeuren, Internet of Things, enz. Wij staan als fabrikant aan de basis van deze nieuwe ontwikkelingen. Het is voor ons dus een evidentie om hierin de nodige stappen te zetten. De recent doorgevoerde productinnovaties tonen reeds de richting waar we naartoe willen. We merken dat de gebruikers van onze machines hier enorm veel potentieel in zien. In de landbouwsector is rendementsverhoging heel belangrijk en daar zet Dezeure als fabrikant sterk op in. Dankzij de innovatieve producten stijgt de verkoop, ook in het buitenland. De vestiging in Beauvoorde blijft behouden, maar is ruimschoots te klein om voldoende aantallen op een efficiënte manier te kunnen produceren."

 

Tine Dezeure (gedelegeerd bestuurder): “In Beauvoorde produceren wij nog op een traditionele manier, met aparte lascellen, aparte montagecellen en met een basis beheerssysteem. Doordat we met onze producten sterk inzetten op customisatie, stijgt de complexiteit, waardoor deze traditionele manier van werken geen toekomstgericht antwoord biedt op de steeds groter wordende vraag. Een groter gebouw  zal echter niet voldoende zijn. Enkel met een ver doorgedreven softwareplatform als ruggengraat, kunnen we onze doorlooptijden drastisch reduceren en onze productiecapaciteit verhogen."

"We kozen ervoor om onze volledige organisatie aan elkaar te schakelen met de R&D als drijvende kracht. Met deze aanpak moeten wij in staat zijn om ‘high mix/low volume customised products’ efficiënt te kunnen produceren. Samen met specialisten in productieaansturing van Sirris hebben we een preliminaire studie uitgevoerd, waarop we onze productieflow verder hebben uitgewerkt. Door de ‘high mix/low volume’-samenstelling van ons productgamma is het een puzzel geworden van verschillende concepten met als ruggengraat een high-end softwareplatform en R&D als kloppend hard. Met deze aanpak willen we zoveel mogelijk inspelen op de noden van onze klanten maar vooral ook onze doorlooptijden sterk reduceren.” Pascal Pollet (Principal Engineer Smart and Digital Factory bij Sirris) voegt nog toe: “Met deze aanpak, gefocust op snelle respons, is Dezeure uniek in deze sector.”