Haakarmsysteem

VDL haakarm systeem

Het VDL haakarmsysteem kenmerkt zich door een robuuste bouwwijze waardoor ook bij zware inzet een lange levensduur garandeert. Ook grote bedrijfszekerheid en hoge mate van effciency bij het op- en afzetten van containers zijn kenmerken. De lage rolhoogte in combnatie met de heavy duty lagering van de gietijzeren looprollen zorgen voor het moeiteloos optrekken en afzetten van zelfs de zwaarste containers.

3A VDL haakarm systeem.jpg

Uitwendige breedte 255 cm

Het frame van het haakarmsysteem en het chassis van de carrier vormen één compleet geintegreerd geheel. Hierdoor wordt een zeer compacte en smalle bouwwijze gerealiseerd wat een grote stuurhoek van de stuurwielen mogelijk maakt. Met banden van 600 mm breed worden bij een uitwendige breedte van 255 cm maar liefst stuurhoeken van  20° gerealiseerd.

3B Uitwendige breedte 255 cm.JPG

Hydraulische driehoeksvering of luchtvering

Afhankelijk van het type haakarmsysteem kunt u kiezen voor BPW luchtvering of de DEZEURE hydraulische driehoeksvering. De BPW luchtvering is het systeem indien u hoofdzakelijk wegtransport met hoge snelheid over langere afstanden verricht. De DEZEURE hydraulische driehoeksvering is het systeem wanneer u zowel op de weg maar ook in het (zware) terrein goede rijgedrag wenst. De grote veerweg en de grote zijdelingse stabiliteit maken dit systeem uniek. Dit in combinatie met de onderhoudsvrije rubberen lagers staan voor veiligheid, comfort en lage onderhoudskosten.

driehoeksvering.jpg